Monday, October 15, 2012

Suaram pernah cuba gugat kestabilan IndonesiaJangan pandang remeh keupayaan SUARAM dalam apa-apa isu yang melibatkan keselamatan Negara ini. Pemerintah wajar tegas. Kerajaan Indonesia pernah meminta Kerajaan Malaysia pantau kegiatan SUARAM ini kerana menganggu keharmonian Indonesia lewat 90 an. Campur tangan SUARAM tentang isu Timur Timur dalam Wilayah Indonesia telah menyebabkan Indonesia kehilangan Wilayah tersebut dan kini telah wujud sebuah Negara Kristian – Timor Lestea.


4. SUARAM telah byk atur program2 , bengkel2 dan mesyuarat2 dan minta campur tangan dunia luar terutama dari Barat dalam isu Timur Timur ini.

5. Saifuddin ( S U PKR kini ) bersama beberapa Exco Pemuda UMNO ketika itu ( lewat 90 an ) pernah ceroboh masuk dalam sebuah Hotel di Kuala Lumpur kerana marahkan SUARAM sebab mengugat hubungan baik Malaysia / Indonesia. Ketika itu Saifuddin adalah S U Pemuda UMNO. Serbuan / cerobohan dibuat kerana SUARAM buat program isu Timur Timur di Malaysia. Saifuddin ditangkap kerana ceroboh. Saifuddin boleh sahkan isu ini.

6. Mereka2 yang ada dalam program / kacau Indonesia ketika itu kini ada dalam Parlimen Malaysia dan ada di Dewan2 Negeri terutama di Selangor dan ada yang pegang jawatan dalam PKR – kini mereka bersama dengan Saifuddin.

7. Mahu rakyat Indonesia tahu – mereka2 ini ada dalam Parti yang di pimpin oleh Anwar Ibrahim yang sebahagian kecil rakyat Indonesia puja ini.

8. Hairan dalam isu ini sebab – penderitaan umat Islam di Mindanau ( Filipina ). Rohingya ( Burma ) , Selatan Thailand dan di Gaza tidak pulak ada dalam agenda SUARAM.

9. Tidak terkejut jika fail2 yang Pemerintah inginkan dari SUARAM boleh berada di Negara Timur Lestea kini.

10. Saya cabar mereka nafikan perkara ini terutama Saifuddin ( S U PKR ).