Thursday, July 22, 2010

KDN Ditegur Pendedahan JMM

Utusan Online - 22/10/2010
Dalam pada itu, apabila menyentuh mengenai portal politik The Malaysian Insider yang kononnya dibiayai oleh individu yang pernah mendapat projek bernilai bilion ringgit daripada kerajaan, Musa menegur Kementerian Dalam Negeri yang dianggap seperti tidak membuat kerja.

"Saya hendak tanya kementerian itu, bagaimana orang biasa seperti Yang Dipertua Jaringan Melayu Malaysia, Azwanddin Hamzah boleh mendapat maklumat terperinci mengenai individu itu yang menggunakan kekayaan yang diberi kerajaan untuk menghancurkan negara, tetapi mereka masih lagi menyiasat tanpa tindakan diambil," katanya
"petikan YB Senator Musa Sheikh Fadzir di dalam Dewan Negara 21hb/07/2010"

Dato Kalimullah & Efficient E-Solutions Bhd

JMM mengucapkan terima kasih kepada Dato Kalimullah Hassan di atas respond beliau pada 21hb Jul 2010 mengenai pendedahan dokumen JMM "Kontrak Kerajaan Digunakan Menaja Malaysian Insider".

JMM akan mengeluarkan kenyataan media di dalam masa yang terdekat berserta dokumen untuk membuktikan Dato Kalimullah adalah PEMBOHONG.

Setiausaha Agung
Tengku Amalluddin Sani Bin Raja Ahmad Sufian

Wednesday, July 21, 2010

JMM alleges money from govt contract used to finance Malaysian Insider

Submitted by Najiah on Tuesday, July 20th, 2010
Bernama
Tuesday, July 20th, 2010 19:57:00

PROOF? Azwanddin showing the 'agreement contract' between VPI International and LHDN — Pic: SHAHRIM TAMRIN

KUALA LUMPUR: The Jaringan Melayu Malaysia (JMM) today alleged that the financier of the Malaysian Insider news portal "had used money earned from a government contract to defame the government".

JMM president Azwanddin Hamzah alleged that Efficient E-Solution Berhad was the company which financed the operational cost of the portal.

He claimed that Efficient E-Solution also had a 20 per cent interest in VPI International Sdn Bhd which had secured an imaging and data capture scanning service contract with the Department of Inland Revenue (LHDN) for an initial RM216,090,927 that eventually rose to RM585,540,927.

Azwanddin alleged at a news conference here that Datuk Kalimullah Hassan and Shaik Aqmal Alauddin were directors of Efficient E-Solution while Shaik Aqmal and Sreedhar Subramaniam were directors of VPI International.

JMM dakwa wang kontrak kerajaan biayai Malaysian Insider

20/07/2010 7:22pm Utusan Online
KUALA LUMPUR 20 Julai – Jaringan Melayu Malaysia (JMM) hari ini mendakwa bahawa penaja The Malaysian Insider, sebuah portal berita pro-pembangkang, telah menggunakan wang yang diperolehi daripada kontrak kerajaan untuk membuat fitnah terhadap kerajaan.

Yang Dipertua JMM, Azwanddin Hamzah mendakwa, Efficient E-Solution Berhad merupakan syarikat yang membiayai kos operasi portal tersebut.

Efficient E-Solution juga mempunyai kepentingan 20 peratus dalam VPI International Sdn. Bhd., yang telah mendapatkan kontrak perkhidmatan pengimejan dan pengimbasan pengumpulan data daripada Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN), yang pada mulanya berjumlah RM216,090,927 dan kemudian dinaikkan kepada RM585,540,927.

Tuesday, July 20, 2010

JMM: “Kalimullah is Traitor to the Country”

20 July 2010 Tuesday Local Malaysian Digest Tuesday, 20 July 2010 16:55
by Aidil Syukri

KUALA LUMPUR, 20 JUNE, 2010: Jaringan Melayu Malaysia (JMM) today revealed documents that prove former New Straits Times Press Bhd (NSTP) chief Datuk Seri Kalimullah Hassan funding of online news portal The Malaysian Insider.

According to JMM head, Azwanddin Hamzah, Kalimullah and Shaik Aqmal Alauddin is responsible for financing The Malaysian Insider through Efficient E-Solution Bhd, a company which is believed to have received a contract from the Ministry of Finance “by force”.

“Shaik Akmal is the managing director and Sreedhar Subramaniam is also the director of VPI International (which E-Efficient has 20% stake in) has signed a major contract from Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN), which initially amounted to RM200 million and then increased to RM500 million” said Azwanddin in a press conference here today.

Bukti Dato Kalimullah, Shaik Aqmal dan Sreedhar Subramaniam Berpakat

Jaringan Melayu Malaysia (JMM) sebelum ini telah mendedahkan penglibatan Dato Kalimullah Hassan dan Shaik Aqmal Alauddin menaja dan membiayai Malaysian Insider sebuah portal yang telah ditubuhkan oleh Sreedhar Subramaniam yang sering memperburuk-burukkan dan memfitnah kepimpinan Negara khususnya Perdana Menteri Dato Seri Mohd Najib.
Sreedhar Subramaniam seperti yang diperakui oleh laman web Malaysian Insider merupakan orang yang mengilhamkan dan pengasas penubuhan portal ini untuk tujuan memberikan berita politik, ekonomi, peristiwa dan individu berprofail tinggi di dalam negara ini.