Monday, August 22, 2011

Anwar ada kepentingan bertindih – JMM

 “Saya minta Anwar hentikan semua sandiwara lapuknya yang kononnya berjuang untuk menegakkan keadilan sedangkan tindak-tanduknya sendiri tidak adil kepada orang lain.

KUALA LUMPUR 21 Ogos - Datuk Seri Anwar Ibrahim mempunyai kepentingan bertindih apabila memfailkan permohonan untuk menghalang peguam syarie, Datuk Zainul Rijal Abu Bakar daripada mewakili tiga responden berhubung rayuan kes pertuduhan qazaf terhadap bekas pembantu peribadinya, Mohd. Saiful Bukhari Azlan.

Setiausaha Agung Jaringan Melayu Malaysia (JMM), Tengku Ammalluddin Sani Raja Ahmad Suffian berkata, tindakan ketua pembangkang itu hanya untuk menangguhkan perjalanan kes itu.

“Saya berpendapat tindakan Anwar itu hanya menyebabkan berlaku penangguhan berulang kali dalam kes perbicaraannya demi kepentingan politik pakatan pembangkang,” katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini.

Anwar baru-baru ini memfailkan permohonan untuk menghalang Zainul Rijal daripada mewakili tiga responden berhubung rayuan kes pertuduhan qazaf terhadap Mohd. Saiful Bukhari.

Responden-responden tersebut ialah Ketua Pendakwa Syarie Wilayah Persekutuan, Shamsuddin Hussain; Pengarah Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi), Datuk Che Mat Che Ali dan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom

Menurut Tengku Ammalluddin Sani, tujuan permohonan baru itu adalah untuk memastikan Anwar terus bebas sehingga pilihan raya umum akan datang.

“Saya minta Anwar hentikan semua sandiwara lapuknya yang kononnya berjuang untuk menegakkan keadilan sedangkan tindak-tanduknya sendiri tidak adil kepada orang lain.

Sumber: Utusan Malaysia