Friday, May 27, 2011

MPK #4 - Kerjasama dengan NGO Indonesia

AMPANG - Majlis Pengarah Kebangsaan yang mengadakan mesyuarat -4 semalam di Hotel DePalma, Ampang telah bersetuju utnuk meneruskan hubungan dua hala dengan 19 buah NGO-NGO dari Indonesia yang akan diterjemahkan di dalam bentuk kerjasama membina 1Nusantara. JMM  bersetuju menerima perlantikkan sebagai Sekretariat bagi mewakili Malaysia di dalam mengatur pelbagai program berbentuk ilmiah, dialog dan pertukaran-pertukaran isu di antara NGO-NGO di rantau ini.

Thursday, May 26, 2011

Wan Azizah dinasihat contohi Sinclair

"Apa yang dilakukan oleh Sinclair itu adalah tindakan seorang yang bermoral dan bermaruah tinggi. Berbeza dengan Sinclair, Wan Azizah seolah-olah tidak mempunyai sifat malu dengan skandal seks yang dikaitkan dengan suaminya, Datuk Seri Anwar Ibrahim,"

KUALA LUMPUR 25 Mei - Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail sepatutnya mencontohi Anne Sinclair, isteri bekas Pengarah Urusan Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF), Dominique Strauss-Kahn dalam berdepan skandal seks yang dihadapi suaminya. 

Wednesday, May 25, 2011

JMM kesal Nik Aziz sanggup 'halalkan' perlakuan buruk demi politik

"Justeru, tidak hairan mengapa DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) menyokong Nik Abdul Aziz kerana beliau akan menghalalkan apa jua perlakuan buruk pemimpin kedua-dua parti itu demi kepentingan politik,"

KUALA LUMPUR 24 Mei - Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat disifatkan sebagai pelacur politik kerana sanggup menggunakan agama demi meraih sokongan termasuk dari kalangan pelajar sekolah dan tahfiz.

Tuesday, May 24, 2011

Pas guna Islam kabur mata rakyat

"Seluruh pimpinan Pas dan Ahmad Fadhli seharusnya jujur menjawab persoalan itu bukan dengan hanya berdolak-dalik sahaja,"

KUALA LUMPUR 23 Mei - Tindakan menuding jari kepada pihak lain di atas kesalahan yang dilakukan, membuktikan Pas hanya sebuah parti yang mencari keuntungan politik dengan menggunakan Islam bagi mengaburi mata rakyat.

Monday, May 23, 2011

Nik Aziz bertopeng imej warak -Membohong budak-budak kecil

Beliau berkata, tidak hairan sekiranya Mursyidul Am Pas itu menjadi tali barut DAP seperti Ahli Jawatankuasa Pas Pusat, Mohamad Sabu

KUALA LUMPUR 22 Mei - Tindakan memperalat pelajar sekolah agama dan maahad tahfiz di Kelantan dalam program politik Pas membuktikan Mursyidul Amnya, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat sebagai pemimpin yang tidak bermaruah.

Anwar tidak layak Ketua Pembangkang

Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak lagi layak untuk memegang jawatan sebagai Ketua Pembangkang di Parlimen berikutan keputusan Mahkamah Tinggi yang mengarahkan beliau membela diri dalam kes meliwat Mohd Saiful Bukhari.
 
Timbalan Yang Dipertua Kebangsaan Jaringan Melayu Malaysia (JMM) Omar Salleh berkata Lim tidak tahu undang-undang kerana mana mungkin seorang penjenayah boleh menjadi ketua mereka.

Sunday, May 22, 2011

SKMM tidak boleh berdiam diri

KUALA LUMPUR 19 Mei - Kredibiliti serta kewibawaan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) dikhuatiri semakin terjejas ekoran dakwaan badan tersebut tidak tegas dalam menangani isu berkaitan kandungan sensitif dalam media baru.

Ketua Kluster Politik Keselamatan dan Hal Ehwal Antarabangsa Majlis Profesor Negara, Prof. Datuk Dr. Mohamed Mustafa Ishak berkata, SKMM perlu segera menjawab dakwaan yang dilemparkan kepadanya dan tidak boleh terus mengambil pendekatan berdiam diri.

Usah gentar jika berada di pihak benar

“Jika satu pun daripada empat perkara asas ini tidak mampu mereka lakukan, maka rakyat boleh menilai apakah kebenaran sebenar yang cuba dipertahankan oleh Anwar sekeluarga,”


KUALA LUMPUR 19 Mei – Datuk Seri Anwar Ibrahim bersama isteri, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail serta anaknya, Nurul Izzah seharusnya tidak gentar menyahut cabaran bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Senator Mohamad Ezam Mohd. Noor untuk melakukan empat perkara asas sekiranya mereka yakin berada di pihak benar.


JMM jangan beraja di mata, bersultan di hati

PUTRAJAYA 19 Mei - Jaringan Melayu Malaysia (JMM) perlu memaklumkan bentuk kesalahan atau perbuatan portal berita, The Malaysian Insider yang didakwa tidak disiasat oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM).

Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim berkata, jika dibutirkan aduan yang berkaitan, SKMM boleh diarah menyiasat sekiranya perbuatan portal berita itu melanggar undang-undang negara.