Thursday, January 5, 2012

Kesaksamaan hubungan sejenis ancaman negara

Katanya, tuntutan itu adalah cubaan untuk memusnahkan negara ini dengan menanamkan pemikiran bahawa semua pihak boleh melakukan apa saja atas nama hak asasi manusia dan mengetepikan norma kehidupan masyarakat beragama di negara ini.

"Ini bukan main-main tapi ancaman yang boleh meruntuhkan negara, terutama anak muda pada masa depan. Apakah kita mahu menjadi seperti negara yang menghalalkan perkahwinan sejenis? Kenapa sekarang tiba-tiba pelbagai isu mengenai golongan sesama jenis ini timbul?"

Beri bukti Shahrizat terbabit

JMM cabar Saifuddin, Rafizi, dakwa pembangkang kehausan isu 

“Saya juga meminta Saifuddin Nasution dan Rafizi mendesak Datuk Nik Aziz Nik Mat meletak jawatan kerana siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) ke atas menantunya, Abdul Ariffahmi Ab Rahman yang juga berkaitan dengan Menteri Besar Kelantan itu,”

Majlis Peguam perlu nyatakan pendirian

Katanya, sikap berdiam diri pertubuhan itu hanya memperlihatkan Majlis Peguam sebenarnya bersama untuk menjayakan 'Kempen Bebaskan Anwar 901'.


''Seharusnya, para penyokong Datuk Seri Anwar Ibrahim perlu bersikap profesional dengan menunggu keputusan rasmi mahkamah terlebih dahulu sebelum melakukan apa-apa tindakan

Jelajah Aman Kampus bendung gejala negatif

JMM mempunyai bukti bahawa terdapat gerakkan mempromosikan idealisme komunis dikampus-kampus yang bertujuan menghuru harakan kampus bagi kepentingan golongan tertentu 

KUALA LUMPUR 30 Dis. - Sebanyak 20 institusi pengajian tinggi awam dan lima swasta akan terlibat dalam program Jelajah Aman Kampus yang akan diadakan pada pertengahan Februari depan.

Tindakan Anwar kurang matang

Jika Ketua Pembangkang itu boleh menerima keputusan mahkamah terhadapnya tujuh tahun lalu, Anwar juga perlu menerima keputusan mahkamah pada 9 Januari nanti sekiranya ia tidak memihak kepadanya.

Katanya, ia merupakan isu peribadi Anwar dan tidak perlu bagi mereka untuk 'menegakkan benang basah' dengan menyertai aktiviti itu.

"Tidak ada masalah untuk mereka bangkit bagi menyatakan sesuatu perkara yang benar, namun bukan dalam aktiviti seperti ini yang sebenarnya berkepentingan peribadi," katanya

Kempen Kesedaran Ancaman LGBT di Masjid-Masjid Ampang

"JMM tegas dan memberi amaran kepada mana-mana pihak yang cuba menyokong usaha-usaha untuk memesongkan aqidah ke arah seks songsang dan seks bebas adalah musuh kepada agama." - Azwanddin Hamzah Presiden JMM

Ancaman dari puak yang menyokong LGBT merupakan satu daripada ancaman kepada pegangan aqidah yang sangat serius kepada umat bangsa di negara ini. Ancaman puak-puak ini mempunyai agenda yang tersembunyi bari merosakkan nila-nilai serta moral anak bangsa pada masa hadapan.