Friday, May 21, 2010

Police report lodged against PKR's Saifuddin

Shahrim Tamrin
Friday, May 21st, 2010 11:06:00

Members of the Jaringan Melayu Malaysia (JMM) showing a copy of the pamphlet and the police report
AMPANG: Non-governmental organisation Jaringan Melayu Malaysia (JMM) lodged a police report yesterday against Parti Keadilan Rakyat (PKR) general secretary Saifuddin Nasution concerning pamphlets entitled "Fitnah Dahsyat Berulang Kembali” (Slander Yet Again).
"The pamphlets, centred on Datuk Seri Anwar Ibrahim's sodomy trial, was signed by the PKR general secretary and accused the government, police, attorney-general, the judiciary, Umno, Barisan Nasional and media of involvement in a conspiracy against Anwar," JMM general secretary Tengku Amalluddin Sani told The Malay Mail after he lodged the report at the Ulu Kelang police station here.

Thursday, May 20, 2010

Setiausaha Agung PKR Menghina Mahkamah

Pada 12hb February 2010, Setiausaha Agung Parti Keadilan Rakyat, Saifuddin. Nasution Ismail melalui risalah SUA2010/Pekeliling/0001 telah melemparkan fitnah terhadap Jentera Polis, Peguam Negara, Media dan Mahkamah dan juga pemimpin UMNO/BN. Di dalam risalah tersebut Jentera Polis, Peguam Negara, Media dan Mahkamah dan juga pemimpin UMNO/BN dikatakan telah memfitnah Dato' Seri Anwar Ibrahim dengan mengheretnya ke Mahkamah dengan jenayah yang tidak beliau lakukan. Saifudin Nasution Ismail juga telah menggangu prosiding Mahkamah dan kerja-kerja pendakwaan dengan menyebarkan risalah berkaitan dengan siasatan/lapuran perubatan kes liwat Dato' Seri Anwar Ibrahim yang masih berjalan di Mahkamah pada ketika ini. Selanjutnya Saifuddin Nasution Ismail juga mengecam tindakan Peguam Negara yang meneruskan pendakwaan ke atas Dato' Seri Anwar Ibrahim dan Saifuddin juga menyatakan bahawa pemerintah juga menguasai pihak media untuk melaporkan kejadian tidak benar.

Wednesday, May 19, 2010

LAPORAN POLIS

Setiusah agong Jaringan melayu malaysia(JMM)saudara tengku sany bin raja ahmad akan membuat satu laporan polis terhadap setiusaha agong parti keadilan rakyat saudara saifuddin nasution di balai polis ulu kelang jam 10am besok 20hb -5 - 2010 hari khamis semua warga di jemput hadir
Sent via BlackBerry from Maxis