Friday, September 30, 2011

Kuasa autonomi pilih PPSMI tidak wajar

cadangan PAGE dan JMM itu akan menimbulkan konflik dan ketegangan sosial

ANGKATAN Belia Islam Malaysia (ABIM) merujuk kepada desakan Kumpulan Tindakan Ibu-Bapa bagi Pendidikan (PAGE) dan Jaringan Melayu Malaysia (JMM) agar mempertimbangkan semula pelaksanaan dasar Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris (PPSMI) secara pilihan di sekolah meskipun dimansuhkan sejak akhir 2009 yang lalu.

Tuesday, September 27, 2011

Agenda jahat pakatan pembangkang

Ia merupakan kenyataan hilang akal. Pembangkang seolah-olah tidak menghargai pengorbanan datuk, nenek kita dahulu sehingga mahu mengubah Jalur Gemilang yang merupakan kebanggaan rakyat dan negara
KUALA LUMPUR 20 Sept. - Kenyataan wakil rakyat DAP, M. Manoharan yang mahu menukar Jalur Gemilang sekiranya berkuasa memerintah membuktikan pakatan pembangkang mempunyai agenda jahat untuk menimbulkan suasana huru-hara.

ISA dimansuh demi rakyat, bukan atas desakan pembangkang

"Ia membuktikan keikhlasannya. Beliau melakukannya (memansuhkan akta) demi rakyat dan bukannya untuk pembangkang,"

KUALA LUMPUR 18 Sept. - Pemansuhan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) 1960 adalah demi kepentingan rakyat serta negara dan bukannya atas desakan pihak pembangkang.

Mapim minta kerajaan tolak cadangan teruskan PPSMI

"implikasi budaya dan jati diri bangsa sudah dibahas secara mendalam sebagai akibat daripada pelaksanaan PPSMI"

KUALA LUMPUR 16 Sept – Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (Mapim) meminta kerajaan supaya tidak tunduk kepada golongan yang masih mempertikaikan keputusan memansuhkan pelaksanaan Pengajaran Dan Pembelajaran Sains Dan Matematik dalam Bahasa Inggeris (PPSMI) mulai tahun 2012.