Saturday, December 4, 2010

Apabila orang Melayu tak mengaku Melayu

ADA segelintir orang Melayu sudah malu mengaku diri mereka orang Melayu, kata Sultan Selangor. Baginda telah menyampaikan titah mengenai keadaan orang Melayu pada hari yang tepat masanya dan wajar difikirkan oleh orang Melayu.


Wednesday, December 1, 2010

Lagi pertikai Anwar 'anugerah Tuhan'

KUALA LUMPUR 29 Nov. - Pihak yang menggelar dan mempertahankan Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai 'anugerah Tuhan' layak digelar orang kurang siuman.

Bekas Naib Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Muhammad Zahid Md. Arip berkata, orang Melayu yang waras tidak akan sesekali menggadaikan maruah bangsa daripada dikorbankan semata-mata untuk meraih kepentingan politik.

Wan Azizah samakan Anwar seperti Ayah Pin

Jaringan Melayu Malaysia (JMM) dengan lantang dan tegas menentang perbuatan jahat ahli-ahli politik khususnya dari pembangkang yang mengeluarkan kenyataan provokasi yang sengaja menjalankan agenda untuk memecahbelah perpaduan dan semangat setiakawan yang telah diamalkan oleh pemimpin yang terdahulu di dalam membentuk sebuah negara yang berjaya sehingga Malaysia kini diiktiraf dan dijadikan model perpaduan oleh dunia.

Monday, November 29, 2010

JMM kecewa Kalimullah salahkan media

KUALA LUMPUR 26 Nov. – Jaringan Melayu Malaysia (JMM) meminta ahli perniagaan, Datuk Seri Kalimullah Hassan tidak menjadikan media sebagai sasaran untuk melepaskan tekanan apabila pelbagai tuduhan dilemparkan kepadanya.

Yang Dipertua JMM, Azwanddin Hamzah berkata, Kalimullah sepatutnya mendokong keterbukaan dan kebebasan media sebagaimana beliau laung dan uar-uarkan semasa terlibat menerajui media.