Saturday, July 9, 2011

Laporan Malaysiakini cuba menghasut - JMM

"Tindakan laman portal tersebut jelas mencabar kewibawaan Polis Diraja Malaysia (PDRM) apabila mereka cuba untuk memutarbelitkan fakta sebenar,"

KUALA LUMPUR 8 Julai - Pertubuhan bukan kerajaan Jaringan Melayu Malaysia (JMM) hari ini membuat laporan polis berhubung tindakan portal berita pembangkang Malaysiakini yang melaporkan berita palsu mengenai permohonan permit oleh Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) untuk berhimpun di Stadium Merdeka esok.

Friday, July 8, 2011

Ambiga dicabar isytihar dana biaya Bersih

"Kita mahu Ambiga memberi penjelasan kepada rakyat Malaysia apakah agenda sebenar pihak luar yang mahu membiayai perhimpunan Bersih,”


KUALA LUMPUR 7 Julai – Jaringan Melayu Malaysia (JMM) mencabar Pengerusi Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih), Datuk S. Ambiga mengisytiharkan jumlah keseluruhan dana yang diterima dari luar negara untuk membiayai perhimpunan anjurannya, Sabtu ini.

Siasat laman sosial hina Agong

SKMM sebagai orang kurang upaya (OKU) kerana terlalu 'lembap' menangani sebarang isu seumpama itu dan hanya akan bertindak apabila diminta berbuat demikian

KUALA LUMPUR 7 Julai - Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) terus digesa menyiasat beberapa pengguna laman sosial yang didakwa menghina Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin berikutan titah khas Seri Paduka berhubung isu perhimpunan haram Bersih pada Sabtu ini.

Anwar wajar dikenakan tindakan undang-undang

"Kami juga mahukan Karpal Singh dan Ambiga (Datuk S. Ambiga) yang merupakan 'pakar undang-undang' di negara ini untuk menjelaskan bentuk hukuman yang boleh dikenakan terhadap Anwar,"

KUALA LUMPUR 6 Julai - Pihak polis dan Jabatan Peguam Negara wajar mengambil tindakan undang-undang terhadap Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim kerana membuat laporan palsu berhubung rakaman video seks didakwa melibatkan dirinya dengan pelacur dari China.