Saturday, September 25, 2010

Tahniah Kakitangan Pertengahan & Bawahan EXIM - Anda Pekerja Dedikasi & Intergriti

Jaringan Melayu Malaysia (JMM) mengambil kesempatan ini untuk menyampaikan setinggi-tinggi penghargaan kepada kakitangan Pertengahan & Bawahan EXIM (Export Import Bank Malaysia) di atas keberanian anda menegur dan mendedahkan ketidakcekapan, kronisme dan penyelewengan dikalangan pengurusan atasan kepada JMM.

Hampir beberapa bulan lanjutan daripada pendedahan JMM dan desakan kepada pengurusan atasan EXIM, JMM telah dimaklumkan bahawa CEO EXIM telah menamatkan perkhidmatan beliau pada 21 September 2010 yang lalu.

JMM, mengucapkan tahniah kepada ahli lembaga pengarah EXIM kerana menerima perletakkan jawatan CEO EXIM.

Pendedahan & Desakan JMM - CEO EXIM diminta berhenti?

Sdra YDP JMM,

Dengan hormatnya dilampirkan salinan surat terbuka diatas yang merupakan refleksi hasrat kakitangan EXIM Bank, untuk bantuan pihak sdra. CEO EXIM telah "diarah" untuk meletakkan jawatan pada 21 Sept 2010, dan kami sangat sangat bimbang jika pengantinya tidak memenuhi syarat syarat kelayakan untuk menerajui organisasi yang penting dan komplicated ini. Kami bimbang akan dilantik lagi kroni yang tidak layak, serusnya menjahanamkan organisasi ini, melenyapkan wang pembayar cukai. Terima kasih

Surat Terbuka Untuk Lembaga Pengarah EXIM Bank

Kepada:

Yang dihormati,

Pengerusi dan Ahli Lembaga Pengarah EXIM Bank M Bhd.

Sunday, September 19, 2010

Rakyat Malaysia tidak mudah tertipu permainan politik serantau LKY

Jaringan Melayu Malaysia (JMM) amat tertarik dengan ucapan Bekas Perdana Menteri Singapura, Lee Kuan Yew yang mahukan ketegangan antara kaum agar berlaku di Malaysia.

Saya berfikir ucapan Lee Kuan Yew dibuat diatas sebab -sebab kegagalan usahasama Malaysian Insider dan 3 pemimpin batak kristian BENDERA untuk mewujudkan ketegangan hubungan antara Malaysia dan Indonesia.

JMM pasti dan yakin bahawa semua pakar ekonomi mengetahui dan sedia maklum bahawa sebarang ketegangan dan konflik yang wujud diantara Malaysia dan Indonesia ianya memberikan keuntungan besar dari segi ekonomi kepada negara ketiga lain..