Saturday, December 25, 2010

Penyelewengan dalam Sime Darby - Suara NGO diterima oleh BOD

Tindakan yang telah dilakukan oleh Lembaga Pengarah Sime Darby untuk menuntut gantirugi daripada beberapa bekas pegawai kanannya  yang di dakwa terlibat di dalam pemalsuan maklumat serta disyaki mempunyai unsur-unsur jenayah penipuan dan pecah amanah adalah merupakan satu tindakan permulaan yang baik dilakukan terhadap mereka-mereka yang gagal memegang amanah untuk menjaga aset serta kepentingan negara di dalam syarikat-syarikat GLC.

Sime Darby saman lagi, tuntut lebih RM92 juta

KUALA LUMPUR 24 Dis. - Firma konglomerat perladangan negara, Sime Darby Bhd. (Sime Darby) dan tiga subsidiarinya hari ini memfailkan satu lagi saman terhadap bekas Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutifnya, Datuk Seri Ahmad Zubir Murshid serta dua yang lain untuk menuntut ganti rugi RM92,202,627.

Sime Darby fail saman

KUALA LUMPUR 23 Dis. – Firma perladangan konglomerat Sime Darby Bhd. (Sime Darby) hari ini memfailkan saman terhadap Datuk Seri Ahmad Zubir Murshid, bekas Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutifnya dan empat yang lain ekoran kerugian yang dialami RM177 juta melibatkan kegagalan dalam tiga projek.