Tuesday, February 22, 2011

Poser Over Nik Aziz's Inaction Against Son-in law

KUALA LUMPUR, Feb 21 (Bernama) -- A non-governmental organization today questioned why Kelantan Menteri Besar Datuk Nik Aziz Nik Mat did not take any action against his son-in law, Abdul Ariffahmi Abdul Rahman for alleged mismanagement for government linked company.

'Nik Aziz cakap tidak serupa bikin'

''Mursyidul Am Pas itu juga tidak layak untuk bercakap tentang demokrasi kerana jawatan yang disandangnya tidak boleh dipertandingkan dan Nik Abdul Aziz sendiri memang suka ia berterusan begitu,'' 

KUALA LUMPUR 21 Feb. - Jaringan Melayu Malaysia (JMM) kesal dengan kenyataan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang menyifatkan Ahli Parlimen Kulim Bandar Baharu, Zulkifli Noordin mempunyai ulat dalam otaknya.

JMM tuntut Nik Aziz jelaskan cara Islamkan ahli DAP

''Ini termasuk bagaimana Nik Aziz akan meyakinkan Pengerusi DAP, Karpal Singh yang pada satu ketika dahulu pernah menyatakan bahawa jika Pas mahu menubuhkan negara Islam, Pas terlebih dahulu perlu bertempur dengannya,''

KUALA LUMPUR 19 Feb. - Jaringan Melayu Malaysia (JMM) menuntut Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menjelaskan mengenai agendanya untuk memperkenalkan Islam kepada ahli DAP dan seterusnya merancang mengislamkan mereka dalam masa terdekat.

Nik Aziz dicabar kemuka bukti perkenalkan Islam kepada DAP

"Jika benar seperti apa yang didakwa Nik Aziz, JMM tidak akan teragak-agak untuk menyokong dan menyertai Pas dalam wadah memperkenalkan Islam kepada DAP, saya mahu lihat pelan perancangan beliau (Nik Abdul Aziz) dahulu,"

KUALA LUMPUR 18 Feb. - Kenyataan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat (gambar) yang mengakui tujuan Pas bekerjasama dengan DAP adalah untuk memperkenalkan Islam kepada sekutu politiknya itu disifatkan sebagai amat meragukan.