Thursday, October 28, 2010

JMM beri keterangan kaitan Malaysian Insider dengan bendera

KUALA LUMPUR, (Bernama) - Jaringan Melayu Malaysia (JMM) hari ini memberi keterangan berhubung dakwaan mereka terhadap laman portal pembangkang, The Malaysian Insider yang mempunyai kaitan dengan Benteng Demokrasi Rakyat Indonesia (Bendera).

Yang Dipertuanya Azwanddin Hamzah yang ditemui di Balai Polis Pantai di sini, turut menyerahkan bukti yang menunjukkan portal itu ditaja oleh salah seorang anggota Bendera.

JMM serah bukti kepada pihak polis

KUALA LUMPUR – Jaringan Melayu Malaysia (JMM) menyerahkan tiga dokumen kepada polis sebagai bahan bukti berhubung dakwaan kes hasutan membabitkan portal berita, The Malaysian Insider, semalam.

Yang Dipertua JMM, Azwanddin Hamzah bersama dua individu termasuk Setiausaha Agung JMM, Tengku Amalluddin Sani, hadir di Balai Polis Pantai, kira-kira jam 2.30 petang.


Lucut kerakyatan dalangi demo anti-Malaysia

KUALA LUMPUR 25 Okt. – Kerajaan digesa menyiasat dakwaan tentang terdapat pemimpin politik tempatan yang mendalangi tindakan kumpulan pelampau Indonesia yang menganjurkan demonstrasi anti-Malaysia di Jakarta baru-baru ini.

Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim (Bebas-Bayan Baru) berkata, jika benar mereka terlibat, kerakyatan pengkhianat negara itu sepatutnya dilucutkan kerana cuba memburuk-burukkan negara dengan menggunakan pihak luar.