Friday, April 20, 2012

Perhimpunan aman anti-LGBT di UPM petang esok

KUALA LUMPUR 20 April - Orang ramai yang prihatin terhadap penularan gejala lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT) serta seks bebas di negara ini dijemput menghadiri Perhimpunan Aman Anti Seks Bebas dan LGBT esok.


Monday, April 16, 2012

Group seeks police permit for anti-free sex assembly

KUALA LUMPUR: SOME 30 non-governmental organisations, led by Jaringan Melayu Malaysia (JMM), yesterday applied for a police permit to stage a peaceful assembly to voice their opposition to homosexuality and free sex.

JMM president Azwanddin Hamzah said representatives from 30 NGOs are expected to attend the gathering, scheduled for April 21 at Dataran Merdeka to oppose lesbian, gay, bisexual and transsexual (LGBT) and free sex practices in Malaysia.

NGO boleh anjur perhimpunan aman

IPOH: Pertubuhan bukan kerajaan (NGO) di negara ini dibenar mengadakan perhimpunan jika pihak terbabit boleh meyakinkan polis perhimpunan yang diadakan tidak menyusahkan orang ramai.

Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein, berkata kerajaan tidak akan menyekat perhimpunan seumpama itu jika ia menepati syarat, terutama tidak menimbulkan kekacauan.

JMM, NGO terus perhimpunan LGBT jika gagal dapat permit

KUALA LUMPUR: Jaringan Melayu Malaysia (JMM) dan beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) lain tetap meneruskan Perhimpunan Rakyat Membantah Seks Bebas & Golongan Lesbian, Gay, Biseksual dan Transgender (LGBT) di Dataran Merdeka, 21 April ini jika gagal mendapatkan permit.

Presiden JMM, Azwanddin Hamzah, bagaimanapun berharap permohonan permit dan kertas cadangan untuk menganjurkan perhimpunan berkenaan yang dihantar kepada Polis Diraja Malaysia (PDRM) semalam, akan diluluskan dalam tempoh terdekat.

Tetap kemuka usul larang LGBT di Parlimen

KUALA LUMPUR 14 April - Ahli Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim akan tetap berjuang mengikut prosedur yang ada bagi mengemukakan usul melarang golongan pengamal seks bebas serta lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT) menjadi Ahli Dewan Rakyat dan Dewan Negara.

Jelas beliau, biarpun usul itu ditolak Yang Dipertua Dewan Rakyat, Tan Sri Pandikar Amin Mulia, beliau akan cuba membawa usul tersebut semula pada penggal sidang Dewan Rakyat Jun ini.

Pandikar Amin digesa letak jawatan

KUALA LUMPUR 13 April - Beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) mendesak Yang Dipertua Dewan Rakyat, Tan Sri Pandikar Amin Mulia meletak jawatan kerana menolak usul melarang golongan pengamal seks bebas serta lesbian, gay, biseksual dan transeksual (LGBT) menjadi Ahli Dewan Rakyat dan Dewan Negara.

Menurut Presiden Jaringan Melayu Malaysia (JMM), Azwanddin Hamzah, tindakan Pandikar Amin itu amat mengecewakan rakyat yang sama sekali menolak mana-mana pengamal seks bebas bagi mewakili suara mereka di Parlimen.


Katanya, tindakan itu seolah-olah memperakui golongan LGBT layak muncul sebagai penggubal undang-undang serta pemimpin di negara ini, yang menjadikan Islam sebagai agama Persekutuan.

NGO mohon permit berhimpun

KUALA LUMPUR 13 April - Beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) hari ini membuat permohonan untuk berhimpun secara aman bagi membantah usaha terancang pihak tertentu menjayakan agenda lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT) serta seks bebas di negara ini.

Permohonan itu dibuat pertubuhan Jaringan Melayu Malaysia (JMM), Gabungan NGO Malaysia, Persatuan Ibu Bapa dan Guru-Guru (PIBG) mewakili 30 buah sekolah di Lembah Klang dan Persatuan Veteran Tentera Melayu (PVTM) kira-kira pukul 3 petang ini di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi di sini.