Friday, March 9, 2012

Menyedarkan umat Islam dalam LGBT

PERJUANGAN orang Melayu mestilah berpaksikan kepada agama Islam dan tidak sepatutnya memperjuangkan perkara yang bertentangan dengan ajaran Islam. Agak pelik apabila seorang Islam, yang mengakui dirinya Islam tetapi memperjuangkan perkara yang bertentangan 100 peratus dengan Islam.

Sedih memikirkan mentaliti anak-anak Melayu yang membelakangkan agama suci itu demi menurut peredaran zaman. Perasaan itu timbul ketika membuat liputan permohonan penganjur program Seksualiti Merdeka 2011 baru-baru ini di Mahkamah Tinggi (Bahagian Rayuan dan Kuasa-Kuasa Khas) di ibu negara.

Wednesday, March 7, 2012

Memang Amerika bantu Anwar

Prinsip berkenaan kini dipegang erat PKR sehingga Anwar sendiri sanggup menyokong kebebasan seksualiti meskipun bertentangan dengan budaya dan agama Islam.KUALA LUMPUR 6 Mac - Dakwaan bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad bahawa Datuk Seri Anwar Ibrahim mendapat sokongan Amerika Syarikat (AS) bagi menggulingkan kerajaan ternyata benar apabila ia diakui sendiri beberapa bekas pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR).

Jangan mengalah tuntutan LBGT

"Islam mengharamkan hubungan sejenis, sehubungan itu mana-mana pihak yang mahu menghalalkan perkara yang diharamkan di sisi agama adalah dikira murtad," 

KUALA LUMPUR 5 Mac - Kerajaan digesa tidak mengalah terhadap tuntutan untuk mengiktiraf hak kaum lesbian, biseksual, gay dan transgender (LBGT) di negara ini.

LGBT: Hak beragama harus dihormati

AWANG tertarik dengan kenyataan seorang pemimpin Katholik Britain yang menyifatkan rancangan negara itu mahu membenarkan perkahwinan sejenis sebagai 'gila'.Peliknya ada pula segelintir rakyat Malaysia, yang kononnya terlalu liberal dan cuba menganggap konsep hak asasi manusia sebagai Tuhan yang tertinggi, mahu menyokong perkahwinan seperti itu.

Sunday, March 4, 2012

LGBT: Lagi NGO desak kerajaan


"Dalam masa sama, pemimpin-pemimpin PBB sendiri dilihat kalah kepada pelobi-pelobi yang cuba mempertahankan isu ini atas nama hak asasi manusia serta terkeliru dengan tafsiran itu,"

KUALA LUMPUR 3 Mac - Malaysia diminta bertegas dengan pendirian menolak pengiktirafan terhadap golongan lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT) pada persidangan Majlis Hak Asasi Manusia Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB), Isnin ini.

Iktiraf LGBT - Langkah mayat kami dahulu

Syukurlah di Malaysia, penolakan kewujudan, hak dan kedudukan LGBT oleh pihak berkuasa terutama pihak berkuasa agama dan institusi masyarakat pelbagai kaum dan agama, amat jelas dan tegas; sekalipun terdapat segelintir orang yang memperjuangkan kedudukan tersebut.
BAGI Awang tiada manusia yang waras fikiran boleh menerima pengiktirafan kedudukan lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT), lebih-lebih lagi di negara kita yang agama rasminya adalah Islam. Mengapa? Ini kerana ia melanggari fitrah dan nilai-nilai kemanusiaan serta lunas agama.

LGBT: Kerajaan digesa pertahankan pendirian di PBB

"Masalah ini juga timbul kerana ada di kalangan pemimpin Islam sendiri yang menyokong pluralisme. Pemimpin seumpama ini perlu kita tolak kerana hanya memudaratkan agama, bangsa dan negara,"

KUALA LUMPUR 2 Mac - Kerajaan digesa mempertahankan pendirian berhubung isu kebebasan lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT) di Malaysia pada persidangan Majlis Hak Asasi Manusia Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) Isnin depan.

NGO Islam bantah resolusi PBB iktiraf kedudukan LGBT

KUALA LUMPUR 2 Mac — Sekumpulan 47 pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Islam hari ini mengadakan perhimpunan aman di Masjid Negara di sini bagi membantah resolusi Pertubuhan Bangsa Bersatu (PBB) mengiktiraf kedudukan lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT).

Antara NGO yang menyertai perhimpunan selepas solat Jumaat itu ialah Pertubuhan Pembela Islam (Pembela), Persatuan Belia Islam Nasional (Pembina), Persatuan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) dan Persatuan Peguam-peguam Muslim Malaysia.

LGBT, murtad berbahaya kepada negara

..pergerakan itu disokong oleh beberapa pemimpin politik dan badan perundangan tempatan yang semakin mendapat tempat selepas Pilihan Raya Umum Ke-12 2008 lalu."Gerakan ini masuk ke Malaysia kerana beranggapan sekarang merupakan masa terbaik untuk mereka menyebarkan nilai-nilai tersebut yang bertuhankan hak asasi manusia kerana berfikiran kerajaan kini lemah.