Saturday, January 8, 2011

SKMM gagal bertindak terhadap The Malaysian Insider


Jaringan Melayu Malaysia (JMM) meminta penjelasan daripada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia mengenai lapuran dan bukti yang diserahkan terhadap The Malaysian Insider, sebuah portal yang didakwa mengeluarkan artikel-artikel yang berbaur hasutan yang boleh memecahbelah perpaduan kaum di negara ini serta memfitnah kerajaan.


Sultan bidas ada Melayu persoal Institusi Raja-Raja Melayu

SHAH ALAM, 29 Nov – Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah, melahirkan rasa dukacita dengan segelintir orang, termasuk orang Melayu yang berhijrah ke negara ini, kerana mempersoalkan institusi Raja-Raja Melayu dan keperluannya dalam sistem pemerintahan sekarang.

Tolak pemimpin Hina Institusi Raja

Jaringan Melayu Malaysia (JMM) meminta pihak Polis DiRaja Malaysia (PDRM) mengambil tindakan segera untuk menyiasat terhadap lapuran-lapuran polis yang dibuat oleh beberapa pihak terhadap Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Seri Muda Suhaimi Shafie di atas kenyataan biadap beliau yang didakwa menghina Institusi Raja di Negara ini.


Segera insaf, bertaubat

KUALA LUMPUR 2 Jan. - Pemimpin Melayu liberal yang menjadi 'buah catur' kepada portal berita propembangkang, The Malaysian Insider dan Malaysiakini digesa supaya segera insaf dan bertaubat daripada terus diperalatkan.

Ini kerana dakwa bekas Setiausaha Sulit Datuk Seri Anwar Ibrahim, Anuar Shaari, kedua-dua portal berita tersebut begitu agresif memainkan isu-isu yang dilihat bertujuan bagi memecahbelahkan orang Melayu.


Majlis Pengarah Kebangsaan JMM

Pertubuhan Jaringan Melayu Malaysia telah mengadakan mesyuarat Majlis Pengarah Kebangsaan (MPK) yang berlansung pada 1hb Januari 2011 jam 9:00 malam di EMR 4, Tingkat 2 Hotel DePalma, Ampang.

MPK yang berlansung tersebut dihadiri oleh Pengarah-Pengarah Kebangsaan membincangkan mengenai hala tuju dan perancangan program bagi Tahun 2011.