Friday, October 19, 2012

SUARAM digesa perjelas isu bawa Bourdon


Kuala Lumpur: SUARAM perlu menjelaskan kaitan peguam hak asasi manusia Perancis, William Bourdon yang dibawa mereka ke Malaysia untuk memberi taklimat berhubung isu kapal selam Scorpene dengan George Soros.

Bayar empat kali ganda nilai rumah


Petaling Jaya: Kerajaan Selangor perlu membayar empat kali ganda nilai rumah Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) yang ingin dibelinya daripada pembeli.

Monday, October 15, 2012

Suaram pernah cuba gugat kestabilan IndonesiaJangan pandang remeh keupayaan SUARAM dalam apa-apa isu yang melibatkan keselamatan Negara ini. Pemerintah wajar tegas. Kerajaan Indonesia pernah meminta Kerajaan Malaysia pantau kegiatan SUARAM ini kerana menganggu keharmonian Indonesia lewat 90 an. Campur tangan SUARAM tentang isu Timur Timur dalam Wilayah Indonesia telah menyebabkan Indonesia kehilangan Wilayah tersebut dan kini telah wujud sebuah Negara Kristian – Timor Lestea.

Saifuddin gagal bezakan isu


KUALA LUMPUR 13 Okt. - Timbalan Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Saifuddin Abdullah digesa meletakkan jawatan kerana gagal membezakan antara isu keselamatan negara dengan isu politik.

Lum Yong, JMM lapor polis gambar palsu PMNG Lum Yong (dua dari kanan) bersama ahli ahli Pertubuhan Jaringan Melayu Malaysia (dari kiri), Omar Salleh dan Hamdan MS menunjukkan gambar palsu Perdana Menteri yang telah diubah suai selepas membuat laporan polis mengenai gambar itu di Ibu Pejabat Polis Ampang Jaya, Selangor, semalam.