Saturday, March 26, 2011

Nik Aziz dicabar keluar fatwa

“JMM berharap Nik Abdul Aziz tidak ketandusan ‘fatwa’ kerana sehingga kini masih belum ada sebarang hujah agama digunakan untuk mengutuk perlakuan zina ini"

KUALA LUMPUR 25 Mac – Jaringan Melayu Malaysia (JMM) mendesak Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat (gambar) mengeluarkan ‘fatwa’ tentang apakah hukumnya pemimpin pembangkang yang didakwa berzina dengan pelacur seperti yang didedahkan melalui rakaman video seks Isnin lalu.

Friday, March 25, 2011

Antara Dua Garisan - Temubual Esklusif Bersama Pemimpin

Sebaik sahaja berakhirnya Majlis Pelancaran Penerbitan program Television Antara Dua Garisan, JMM terus menjalankan sesi temubual bersama pemimpin yang bermula daripada 21hb Mac sehingga 8hb April 2010 yang melibatkan beberapa Menteri, Timbalan Menteri dan tokoh-tokoh NGO.

Thursday, March 24, 2011

Majlis Pelancaran Antara Dua Garisan

TEKS UCAPAN PENUH :
UCAPAN YANG DI PERTUA JARINGAN MELAYU MALAYSIA
Ybhg.Sdra AZWANDDIN HAMZAH


Bismillahir rahmanir rahim
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh,
Salam Sejahtera

Yang Berhormat  Dato' Mukhriz Tun Mahathir, Timbalan Menteri Industri dan Perdagangan Antarabangsa

Tuesday, March 22, 2011

Program Antara Dua Garisan erat hubungan Malaysia-IndonesiaMukhriz Tun Mahathir bersama Sahkyan Asmara (kiri) dan Azwanddin Hamzah pada pelancaran program penerbitan televisyen Hubungan Dua Hala Malaysia-Indonesia di Hotel De Palma, Ampang, Selangor, semalam.


KUALA LUMPUR 20 Mac - Jaringan Melayu Malaysia (JMM) hari ini melancarkan Antara Dua Garisan yang merupakan program penerbitan televisyen hubungan dua hala Malaysia-Indonesia.

Yang Dipertua JMM, Azwanddin Hamzah berkata, program yang akan ditayangkan Jun ini itu akan mengupas secara terperinci tentang dasar-dasar negara melibatkan pembangunan ekonomi sejagat.